Svenskaflorister.se

Hitta ditt blombud hos oss

Varje år dyker det upp nya blomtrender. Dessa blomtrender brukar vara till exempel vissa färgkombinationer som blir populära och trendar. Blomsterbranschen består av många kreativa individer som ständigt kommer med innovativa idéer som sedan plockas upp och blir populära trender. Men vi tror att trenderna för 2022 är lite annorlunda på grund av det ständigt ökande intresset för ekologiskt hållbar odling.

Låt oss ta en titt på de fantastiska nya idéer som vi tror kommer komma 2022.

Hållbara blommor

I takt med att människor blir mer och mer miljömedvetna efterfrågar de produkter som är närodlade på ett ekologiskt hållbart sätt. Blomsterindustrin är inget undantag från denna trend. Hållbara blommor håller på att bli en stor trend. Snittblomsodling är en intensiv industri där man använder både bekämpningsmedel och gödningsmedel i stora mängder för att effektivt massproducera blommor. Och i förhållande till vad man skulle kunna tro, produceras en majoritet av alla blommor inte lokalt i de flesta regionerna utan av ett litet antal länder som exporterar dem över hela världen.

På grund av detta har rörelser som främjar hållbar blomsterodling uppstått (så kallade ”slow flowers”, till exempel). En annan anledning till att snittblommor inte anses vara hållbara är att de kräver transport för att komma till sin destination. Blommor skickas ofta med sjöfrakt men flygs även för att nå köpare över hela världen.

Blommor som är hållbart odlade, behandlas inte med bekämpningsmedel, växer och säljs lokalt och det är detta vi tror kommer att bli nästa stora trend inom blommor.

Närodlade svenska blommor

Blir det en trend att vi köper mer närodlade blommor kan de blommor som är hemmahörande i den nordiska regionen bli allt vanligare. Blommor så som våtarv, smörbollar, fjällavener, kungsljus , svensk murgröna, blåklint och naturligtvis små blåklockor – den svenska nationalblomman.

Den globala pandemin och blomsterindustrin

Medan många företag led av den globala pandemin, blomstrade blomsterindustrin. Bokstavligt talat. Vi förväntar oss att detta kommer att fortsätta under 2022 och framåt.

När man tillbringar mycket tid i sitt hem på grund av mindre resande och mycket hemmajobb så betyder det allt mer att man har det fint och hemtrevligt runtomkring sig. Blommor höjer trivseln och gör en glad vilket gör att många fler unnar sig den där fina blombuketten än tidigare. Det är även fler som skickar blommor till sina nära och kära då man inte ses lika ofta som innan pandemin.

Detta betyder att blomsterbranschen på nätet till stor del har blomstrat under hela denna pandemi och kommer fortsatt göra det under de nya året.

Skicka blommor billigare

Använd vår exklusiva rabattkod SVEFL12 när du handlar hos Florister i Sverige och få 12% i rabatt på din beställning.