Svenskaflorister.se

Hitta ditt blombud hos oss

När ska man ge Kondoleansblommor?

När orden inte räcker till

När någon du känner har förlorat någon, skicka dem kondoleansblommor som ett sätt att visa ditt stöd. En gång sa den berömda poeten Maya Angelou:

folk kommer att glömma vad du sa, folk kommer att glömma vad du gjorde, men folk kommer aldrig att glömma hur du fick dem att känna.”

När du skickar kondoleansblommor kommer din mottagare aldrig att glömma detta. Människor kommer aldrig att glömma denna vänliga gest av kärlek och omtänksamhet!

Blombud

Fördelar

Vårt betyg

Beställ blombud

5/5
4.5/5
4.5/5

Kondoleansblommor vett & etikett

Förluster av människor är det är det svåraste som alla på denna jord kommer att gå igenom. Varenda en av oss har gått igenom det eller kommer att gå igenom det. Döden är en del av livet. När någon man känner förlorar någon är det väldigt svårt att veta vad man ska säga under en så svår tid. När du saknar ord och du inte vet vad du ska säga till någon som har förlorat någon närstående, säger det mer än ord någonsin kan säga, att skicka blommor till den sörjande.

Om du inte känner den avlidne och den sörjande väl, finns det vanligtvis inget du kan säga, annat än ”Jag är ledsen för din förlust”. Det finns inget djupare än döden, och alla försök att hålla ett långt ”djupt” tal kommer att bli mycket olämpligt eller fånigt vid en sådan tidpunkt.

Att säga ”Jag är ledsen för din förlust” och ge kondoleansblommor och ett kort är ofta det bästa du kan göra. En kram och en blomgåva fungerar bättre och förmedlar vad ord inte kan. Blommor kan vara en mycket tröstande för någon som sörjer.

Vad betyder “kondoleans”?

Kondoleanser är ursprungligen ett latinskt ord som ordagrant betyder ”med sorg”. Det är ett uttryck för sympati för någon som upplever smärta eller djup psykisk ångest till följd av en älskads död.

När vi kondolerar eller framför våra kondoleanser till en person, visar vi sympati eller empati och stöd till den sörjande personen. Vi framför våra kondoleanser genom att ofta säga ”jag beklagar sorgen” eller något liknande.

Förutom att bara säga ”jag beklagar sorgen” till någon som sörjer, kan vi uttrycka våra kondoleanser på andra sätt genom att också ge blommor till den sörjande, genom att skriva ett kort meddelande i en kondoleansbok och genom att stödja de sörjande genom att laga mat och titta efter honom eller henne på olika sätt under denna nödtid.

Ute i sista minuten?

Ingen fara många blombud erbjuder leverans samma dag.

Kondoleanskort

Vad skriver man på Kondoleansblommor?

Det är vanligt att man para ihop sina kondoleansblommor med ett kondoleansbudskap. Men vad skriver man till någon som förlorat en anhörig? Du behöver inte oroa dig för mycket för att skicka något långt och djupgående. Ett enkelt meddelande kommer att fungera bra.

Här är några förslag:

  • Jag/Vi tänker på Er. Kramar
  • Med varmt deltagande
  • Jag/Vi är alla så ledsna över (den avlidnes namn) död. Vi tänker på Er.
  • Varma kramar.
  • Jag/Vi tänker på dig under den svåra tid ni nu går igenom
  • Jag/Vi tänker på dig/er i denna svåra stund.
  • Jag/Vi tänker på er.
  • Med anledning av er mammas bortgång vill jag/vi framföra mina kondoleanser.
  • Med djupt deltagande i er sorg.

 

Det finns många varianter av kondoleansmeddelanden. Det här är bara några av dem. Men tanken är densamma: att visa din kärlek och ditt stöd.

Skicka kondoleans: skicka kondoleansblommor

Ett fint sätt att visa sitt deltagande och stöd

Ofta kommer döden utan förvarning. När det inträffar ett dödsfall i familjen till någon du känner och du vill skicka kondoleansblommor som ett sätt att trösta honom eller henne, kommer du att vilja beställa dina blommor online. Naturligtvis vill du agera snabbt. Så fort du får det tråkiga beskedet vill du att de sörjande ska få dina sympatier så snart som möjligt. 

Det är därför det är användbart att beställa och skicka blommor online. Din sörjande mottagare får blommorna samma dag. Du kan skicka dessa kondoleansblommor till vilken plats som helst i Sverige och resten av världen. Hur tröstande det är att få en gåva av blommor när du sörjer din älskades död!

Skicka blommor utomlands

Du kan enkelt skicka blommor till 150 olika länder.

Vilka kondoleansblommor ska du skicka?

Vilka blommor symboliserar förlusten av en nära och kära?

Traditionellt har olika blommor olika betydelser. Det finns vissa blommor som vi brukar skicka till anhöriga till någon som har gått bort. Dessa blommor kommunicerar känslor som ord inte lyckas fånga. Låt oss nu ta en titt på dessa kondoleansblommor och de betydelser de bär.

Liljan är en vit blomma vars färg är förknippad med renhet och ungdom. Om någon har dött ung är det en lämplig blomma att skicka. Liljan är en perenn symbol för förnyelse och återfödelse. Den symboliserar den avlidnas ande. Denna kondoleansblomma kommer att ge ett mått av uppmuntran till en sörjande familj.

Rosen är en mycket populär blomma som har många olika betydelser, beroende på rosens färg. Liksom liljan representerar vita rosor vanligtvis renhet och oskuld. Persika och rosa rosor representerar tacksamhet. Så om den avlidne har välsignat ditt liv på något sätt, är det den här typen av rosor du skulle vilja skicka. Gula rosor indikerar vänskap. Om den avlidne också var din vän är den gula rosen en lämplig blomma att skicka till den sörjande familjen.

Nejlikan symboliserar kärlek. Ett knippe nejlikor uttrycker kärlek till den sörjande familjen eller till den älskade som gått bort. Nejlikan är också den traditionella blomman för mors dag. Så om en mamma dog är en nejlika en lämplig kondoleansblomma att skicka.

Hyacinten är en populär symbol för sorg och ånger. Den lila hyacinten representerar smärta och djup sorg. Att skicka den lila hyacinten är inte ett försök att trösta den sörjande. Det erkänner helt enkelt smärtan som den sörjande personen går igenom. Den låter den sörjande veta att du är medveten om det stora lidande han eller hon går igenom och att du också känner smärtan som han eller hon känner.

Krysantemumen placeras på gravar och ses som en symbol för död och sorg. Det är en vacker och färgstark blomma som kontrasteras mot dödens mörka verklighet. Således tillför det skönhet till någons grav, och tar bort lite av dödssmärtan.

Gladiolen symboliserar styrka. När du ger dessa blommor som ett uttryck för kondoleanser, uppmuntrar du och säger till den sörjande personen att han eller hon är stark och att han eller hon kommer att ta sig igenom denna svåra tid. Det är inte meningen att säga åt den sörjande att ignorera smärtan, utan snarare en medkännande påminnelse om att han eller hon kommer att kunna hantera smärtan och hjärtesorgen på grund av den sörjandes karaktärsstyrka.

Förgätmigej (Myosotis) har länge varit en minnessymbol. Som man kan gissa från blommans namn, förmedlar förgätmigej budskapet till den sörjande personen att hans eller hennes älskade aldrig kommer att glömmas bort och för alltid kommer att leva kvar i minnen.

Ett sista ord

Låt oss återkomma till vad Maya Angelou sa ännu en gång:

”… folk kommer att glömma vad du sa, folk kommer att glömma vad du gjorde, men folk kommer aldrig att glömma hur du fick dem att känna.”

En sörjande person kommer kanske aldrig ihåg exakt vad du sa, men han eller hon kommer ihåg hur du fick honom eller henne att känna. Den sörjande personen kommer att känna sig älskad, tröstad och stöttad av den enkla gesten av kondoleansblommor under en tid av sorg. Dessa poetiska ord är eviga, eftersom de är sanna, lika eviga som kärleken och betydelsen som finns i en gåva av kondoleansblommor.

kondoleansblommor - visa din omtanke

Gör någon glad med ett blombud!

Beställ blombud till Stockholm, Göteborg, Malmö och hela Sverige enkelt.