Svenskaflorister.se

Hitta ditt blombud hos oss

Alla hjärtans dag presenten som alltid fungerar - Blommor!

Alla hjärtans dag har växt till en viktig dag även i Sverige. Det är dagen du visar din kärlek till din partner, barn eller vän. Det kan vara svårt att komma på vad man ska ge för något och små nallar och hjärtan är ju söta men hamnar ofta bara längst in i garderoben efteråt. En blomma, vare sig det är en blombukett eller en krukväxt är alltid uppskattat och något man kan njuta av i hemmet. Vill du ha lite tips på vilken blomma du ska välja och vad du ska skriva på kortet så kan du fortsätta läsa här. vi börjar med att lista några blombud och vad de har för fördelar. 

Blombud

Fördelar

Vårt betyg

Beställ blombud

euroflorist logga
5/5
4.5/5
4.5/5

Varför skicka blommor på alla hjärtans dag?

Varför inte skicka blommor på alla hjärtans dag? Blommor är ett uppskattat sätt att visa sin kärlek, omtanke och vänskap. Alla blir glada av ett blombud. Du kan buda blommor till din mamma, pappa, syskon, vänner, partner eller barn på alla hjärtans dag. Det behöver inte bara vara till en partner utan även andra blir glada av att se att du tycker om dem och uppskattar dem. Ett blombud visar att du tänker på dem. 

En del tänker på alla hjärtans dag som endast en kommersiell dag där företag vill få dig att köpa mer saker. Men man kan även välja att se det fina med dagen. Du visar de personer du älskar att du tänker på dem och tycker om dem. Det finns alltid rum för mer kärlek i våra liv! 

skicka blombud i stockholm till alla hjärtans dag

Ute i sista minuten?

Ingen fara många blombud erbjuder leverans samma dag.

Varför firar vi alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag firas den 14 februari på Valentindagen. Dagen heter så efter helgonet Sankt Valentin. 

Helgonet Sankt Valentin började firas så tidigt som i slutet av 400-talet inom den katolska kyrkan. Det är dock oklart vem som är denna Sankt Valentin och det finns lite olika tro på vem han var. På den senare medeltiden kom historien om att Sankt Valentin ska ha gett sin fångvaktares dotter synen tillbaka. Under senare år har fler berättelser tillkommit om Sankt Valentin. Bland annat att han hade för vana att plocka blommor i trädgården och ge dem till älskande par, vilket tros vara ursprunget till seden att ge varandra blommor på alla hjärtans dag. 

Just kopplingen till romantik och kärlek som vi idag förknippar Sankt Valentin till kom för under medeltiden i England, Skottland och norra Frankrike. Denna koppling uppstod troligtvis genom sedvänjan att lotta ihop ungdomar två och två inför vårens och sommarens lekar och danser. Sen gjorde den folkliga tron på att fåglar i mitten av februari sökte och fanns in partner inspirerade pojkar och flickor till att fundera på vem som skulle bli deras Valentin. Även här i Sverige fanns denna sed om att para ihop flickor och pojkar på lek men denna tradition var istället under pingsten. 

Det tog däremot tills 1300 – talet innan den verkliga kopplingen till just helgonet Sankt Valentin och kärlek började. Under denna tid kom även seden att skriva ett kärleksbrev till sin käresta och lite senare på 1800-talet kom Valentinkort. 

Skicka blommor utomlands

Du kan enkelt skicka blommor till 150 olika länder.

Tips om alla hjärtans dag blommor

Ska man ge alla hjärtans dag present till barn?

Det finns inget måste i att ge en alla hjärtans dag present till barnen. Men när de blir lite äldre och förstår innebörden kan det vara en fin gest att även ge något litet till dem och inte bara din partner. Det behöver inte vara någon stor grej utan man kan göra våffelhjärtan och ett fint kort. Eller kanske en blomma de kan ha på sitt rum beroende på ålder. 

Vad är en bra alla hjärtans dag present till sin flickvän?

Vi har födelsedagar och jul när man köper presenter till andra. Det kan därför kännas svårt att ytterligare en dag hitta på en present till sin partner. På alla hjärtans dag är tanken att man ska visa att man bryr sig om den andre. Med blommor kan man visa sin kärlek och omtanke. Alla flickvänner blir glada av att få fina blommor. Vilken typ av blomma man ska köpa är individuellt och det behöver inte vara de klassiska röda rosorna. 

Kan man skicka alla hjärtans dag presenten?

Vill du buda blommor så går det alldeles utmärkt att se till att de levereras på alla hjärtans dag (infaller det på en söndag så kolla upp först med ditt blombud om de levererar den dagen). Flera blombud erbjuder även små presenter till din blombukett som du kan skicka i samma leverans. 

Är blommor en bra alla hjärtans dag present till sin flickvän?

Ja! Ett stort rungande ja på den frågan. En bra alla hjärtans dag present till sin flickvän är något som visar att du tänker på henne och tycker om henne och vad är inte bättre att visa det än blommor. Alla blir glada och uppskattar att få blommor, vare sig det är ett fång med röda rosor eller en bukett med tulpaner. Du kan ge henne de blommor du vet hon gillar, blommor du själv tycker är fint, den traditionella alla hjärtans dag buketten eller låta floristen välja ut en fin och passande bukett för tillfället. 

Är blommor en bra alla hjärtans dag present till sin pojkvän

Många kanske tänker att blommor passar bäst till en flickvän eller fru och inte till sin pojkvän eller man. Men varför inte? Tanken med alla hjärtans dag är att visa att du bryr dig om personen och det kan man visa med blommor till både pojkvän och flickvän. Du kanske är trött på att vänta på att din pojkvän friar till dig – ge honom 10 röda rosor och berätta vad det betyder!

Ska man ge en alla hjärtans dag present till familjen?

Man kan ge alla hjärtans dag presenter till hela familjen om man vill ha det som en liten tradition. Att en dag per år visa lite extra att man älskar dem. Är barnen små så kanske de inte uppskattar någon gåva men kan uppskatta finfrukost eller middag och lite extra mys. Det är även en fin gest för sina barn att de får se att mamma och pappa kan uttrycka sin kärlek för varandra lite extra ibland. 

Vad ska man skriva i kortet?

Du kan skriva en kort enkel hälsning

  • Jag älskar dig! 
  • Så glad att du är min vän/make/hustru/pojkvän/flickvän etc
  • Saknar dig! 

Eller om du vill så kan du självklart skriva en dikt eller något mer personligt brev att skicka med. 

Hur gör man alla hjärtans dag presenten personlig?

Vill du visa att du själv har tänkt ut din alla hjärtans dag present och inte bara köpt något snabbt på vägen? Vill du att det ska bli mer personligt? Ett sätt att göra detta är att välja mottagarens favoritblommor eller blommor i favoritfärgen istället för en standardbukett. Du kan även välja att lägga till någon liten sak med din blombukett som du vet mottagaren kommer att gilla. Till detta kan du även skriva ett personligt kort eller brev.  

Hur många rosor ska man välja?

Det vanligaste som styr hur många rosor man köper är budget. Vill du vara traditionell och gå på blommornas språk så får du här en lista på vad antal blommor betyder: 

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag firas i många länder i världen idag. I Sverige kom firandet under 60-talet men det dröjde fram till 1985 innan dagen markerades i svenska kalendrar. Under 90-talet började firandet av alla hjärtans dag i Sverige bli stort och även skolorna anammade denna dag. 

Dagen den 14-februari är en dag då man ska uttrycka sin kärlek till personer man älskar; en kärlekspartner, nära vänner eller kanske en hemlig förälskelse. Den allra vanligaste gåvan är blommor och år 2012 såldes över 4 miljoner rosor i Sverige denna dag. 

Den blomma som är vanligast att ge bort på alla hjärtans dag är mörkröda rosor. Eftersom att efterfrågan är så stor denna dag så överskrider den tillgången och därför har även andra sorters blommor ökat i popularitet som exempelvis mörkröda tulpaner eller nejlikor. 

röda rosor till alla hjärtans dag

Gör någon glad med ett blombud!

Beställ blombud till Stockholm, Göteborg, Malmö och hela Sverige enkelt.