Svenskaflorister.se

Hitta ditt blombud hos oss

Krya på dig blommor

Ett språk alla förstår och uppskattar

Om en bild säger mer än tusen ord, hur många ord säger en bukett blommor? Detta är en retorisk fråga. Vi kommer att återkomma till denna fråga lite senare. Det är en universell tradition att skicka blommor till någon man tänker på. En gåva med blommor är ett universellt förståeligt språk, som överskrider tid, rum och övertygelser. Blommor symboliserar kärlek och sympati. Det är därför blompresenter gör ett så kraftfullt uttalande där ibland ord helt enkelt inte räcker till. Detta har funnits länge och följs av människor från olika kulturer i olika delar av världen.

Blombud

Fördelar

Vårt betyg

Beställ blombud

5/5
4.5/5
4.5/5

Blomsterbranschen: stabil och urgammal

Blomstergåvornas långa traditioner och universalitet har gjort att blomsterbranschen generellt sett har varit stabil, överlevt kulturella förändringar och ekonomiska upp- och nedgångar. Det är en blomstrande bransch. Så klart.

Skicka krya på dig blommor

Blommor håller inte särskilt länge. De vissnar och dör. Att ge och ta emot blommor har aldrig varit lättare än i denna moderna tid. Blomsterföretag har blomstrat på grund av online-affärer. Online florister kan samarbeta med leveranstjänster kan ordna blommor och få dem levererade till mottagarens onskade adress. Avstånd betyder ingenting. Med hjälp av blomsterbutiker på nättet kan du köpa och ordna med att skicka blomgåvor till vänner och familj var som helst i världen.

Ute i sista minuten?

Ingen fara många blombud erbjuder leverans samma dag.

Skicka en krya på dig hälsning

Låt oss nu gå tillbaka till vår retoriska fråga som ställdes i början.

Om en bild säger mer än tusen ord, hur många ord säger en bukett blommor?

Låt oss nu lägga till ytterligare ett lager till frågan:

Om en bild säger mer än tusen ord, hur många ord säger en bukett blommor med en krya på dig hälsning?

Krya på dig blommor och ett gratulationskort där man skriver en krya på dig hälsning passar som handen i handsken. Ett eftertänksamt budskap kommer att förstärka vad en vacker blombukett symboliserar, som traditionen är.

10 tips på krya på dig hälsningar:

 • Krya på dig!
  Hoppas du hittar styrka för varje ny dag.
 • Ha ett snabbt tillfrisknande!
 • Jag hoppas att varje ny dag för dig närmare ett fullständigt och snabbt tillfrisknande!
 • Jag tänker på dig hela tiden och ber om att du skall bli bättre. 
 • Tänker mycket på dig och hoppas på ett snabbt tillfrisknande.
 • Du betyder så mycket för mig. Hoppas du mår bättre snart.
 • Älskar dig och tänker på dig hela tiden. Hoppas du mår mycket bättre snart!
 • Jag känner dig, du är stark och jag vet att du snart kommer vinna över sjukdomen. 
 • Med kramar och kärlek
 • Du betyder otroligt mycket för mig. Jag hoppas du blir frisk snart så att vi kan ses!

 

Addera något personligt i kortet.  Ett minne du delar med den som är sjuk, en extra hälsning ifrån en släkting eller en gemensam vän. Det där lilla extra personliga kan verkligen göra skillnad för den som drabbats av sjukdom. 

Krya på dig blommor färg: vilka färger och vilka sorter?

När en närstående mår dåligt vill vi skicka blommor och ett blomsterarrangemang som har en symbolisk betydelse. 

Här är några förslag:

 • Pioner är en vårblomma. Pioner är frodiga och blommar fullt. De kommer att lägga till bländande skönhet till rummet. De är inte lika vanliga som andra blomsterarter och är därför unika. De symboliserar helande, vilket gör dem till en perfekt gåva. Dessa blommor är ofta doftande blommor. De är lila, rosa, röda, vita eller gula. De blommar på senvåren och försommaren. Blomningssäsongen är kort, vanligtvis bara 7–10 dagar.
 • Tusenskönor är ljusa och glada blommor. De kommer att lysa upp och liva upp någons dag. De gör ett fantastiskt krya på dig blomval. Tusenskönor är en av de mest kända och vanliga blommorna. Nästan alla kan känna igen den klassiska formen av en tusensköna: vita kronblad som omger ett ljust gult centrum.
 • Hortensior är en annan ovanlig blomart. De är en fantastisk gåva eftersom de symboliserar uthållighet. De är lämpliga när vi vill visa vårt stöd och tro på att vår älskade kommer att övervinna. Dessa kan komma i en bukett eller i en blomkruka. Hos de flesta arter är blommorna vita, men de kan vara blå, röda, rosa, ljuslila eller mörklila.
 • Penser symboliserar kärleksfulla tankar. De är djärva och ljusa i färgen. På så sätt lyser de upp och livar upp din mottagare. Dessa har kraften att föryngra. Moderna trädgårdsodlare har utvecklat ett brett utbud av penséblommor. Dessa är gula, guld, orange, lila, violett, röda, vita och mycket mörklila vilket gör att de ser svarta ut.

Krya på dig blommor till någon som är nedstämd

Värdefulla tips för att beställa krya på dig blommor

Nedan finns en lista över saker att tänka på när du beställer krya på dig blommor. Du kommer att spara pengar, stress och tid om du har följande allmänna tips i åtanke:

 • Tänk på när mottagaren av blomgåvan räknar med att få dem. Om blommorna redan har blommat kan de hålla en dag. Om du beställer dem precis när de börjar blomma, håller de vanligtvis en vecka. Den du skickar blommorna till kommer då att få njuta av hela blomningsprocessen.
 • Besluta om budgeten för blommorna
 • Googla på floristerna i den stad du levererar till
 • Tänk på när du vill att dina blommor ska komma. Beställ inte så att de levereras för tidigt eller för sent

 

Att tänka på detaljerna ovan i förväg kommer att säkerställa en smidig process när du beställer blommorna till någon.

Krya på dig blommor till den som är sjuk

Flexibiliteten med blompresenter är uppenbar. Tänk på detta: precis som vi delar i någons lycka så delar vi i någons sorg. När någon vi bryr oss om har blivit sjuk skickar vi blommor till dem. Krya på dig blommor kommer att visa dem att vi tänker på dem..

Det sägs att en del av tillfrisknandet för en patient är att ha hopp. När någon känner sig älskad och uppskattad, förbättras chanserna för ett framgångsrikt tillfrisknande.

En vacker och omtänksam blompresent kommer att mildra tider av sorg. Det är som om en solstråle bryter igenom mörka moln under svåra tider.

Krya på dig blommor är det bästa sättet genom vilket du kan öka en persons moral och känslor. Blommor är lätta att få och leverera. Denna bekvämlighet är en av anledningarna till att de är populära som presenter

Skicka blommor utomlands

Du kan enkelt skicka blommor till 150 olika länder.

Krya på dig blommor vid sjukdom och hälsa

Det finns många olika tillfällen för att ge någon blommor.

Det är en urgammal tradition att ge någon en bukett blommor som ett tecken på uppskattning, till exempel en gåva till någon vi bryr oss om, som våra familjemedlemmar, vänner eller kollegor eller som ett sätt att säga grattis till dem.

Likaså skickar vi blommor under sorgliga tider som när någon vi älskar är sjuk. Krya på dig blommor är då ett sätt att visa vår sympati och vårt stöd.

Ett knippe blommor är förmodligen en av de vackraste sevärdheterna du någonsin kan få se. Mottagaren kommer säkerligen att få sin dag ljusare vid åsynen av en vacker gåva med blommor.

Krya på dig blommor till någon som är nedstämd

Någon behöver inte drabbas av en försvagande skada som ett brutet ben eller genomgå en fysiskt krävande operation som en organtransplantation för att behöva krya på dig blommor. Precis som du kommer att skicka någon gratulationsblommor till deras förlovning eller bröllop, så kan du skicka dem blommor när de går igenom ett uppbrott eller skilsmässa. Även detta är inbäddat i våra seder och normer.

Att skicka blommor i tider av sjukdom och sorg är ett sätt att visa vår sympati och förmedla våra känslor till mottagaren.

Som avslutning

Blommor symboliserar kärlek och omsorg. Krya på dig blommor är ett fantastiskt och genomtänkt sätt att visa någon att du bryr dig. En blomgåva är en enkel, icke-dyr gest som kommer att få din nära och kära att känna sig älskad och omhändertagen.

Till exempel, när du ligger i en sjukhussäng, finns det inte mycket att göra, förutom att bli lämnad ensam med dina tankar. Dessa tankar kan vara negativa och överväldigande. Föreställ dig nu att du har ett vackert knippe blommor som visar dig att du är mycket älskad.

Hoppet räcker långt. Att känna oss älskade och uppskattade ger oss hopp. Det är välkänt. Vad som kan vara en liten symbol för dig kan betyda världen för någon som har det tufft. Och vilket bättre sätt finns det att föryngra en sjuk person än en gåva med blommor? En bild säger mer än tusen ord, men en blomgåva säger mycket mer än ord kan säga.

kondoleansblommor - visa din omtanke

Gör någon glad med ett blombud!

Beställ blombud till Stockholm, Göteborg, Malmö och hela Sverige enkelt.