Svenskaflorister.se

Hitta ditt blombud hos oss

Mors dag blommor

Mors dag är den dagen vi visar våra mammor vår uppskattning. Traditionellt är det blommor till mors dag som man ger och ibland även en gåva till. Bor man nära sin mamma så kan man också fira mors dag genom att baka en tårta eller fira henne på annat sätt personligen.

Även om du har långt till mamma kan du enkelt skicka blommor online till mors dag. Du kan skicka både en bukett eller en krukväxt direkt genom ett blombud. Populära mors dag blommor går ofta i rosa och lila med gröna inslag. Dessa färger inger värme och glädje. Men självklart kan du köpa vilka färger du vill. Kanske har din mamma en favoritfärg eller favoritblomma som du kan köpa.

Att vi blir lyckliga av blommor har faktiskt visats i en studie som gjorts av beteendevetare vid Rutgers Universitet i New Jersey, USA. Så att ge blommor gör verkligen gott för mottagaren och det kan vara allt från vackra buketter av rosor till en fin krukväxt för att göra någon glad.

mors dag blommor

Mors dag present tips 2022

Mors dag blommor är en alltid uppskattad mors dag present. Blommor gör en glad och det visar omtanke. Blommor är även en utmärkt present till mors dag om man inte bor nära sin mamma. Du kan enkelt skicka blommorna genom att beställa dem online. Då mors dag infaller sista söndagen i maj så kontrollera däremot först om leverans kan ske på mors dag med ditt valda blombud. De flesta blombud erbjuder leverans för mors dags blommor även om de vanligen inte levererar på söndagar.

Blombuden vi rekommenderar på morsdag

Blombud

Fördelar

Vårt betyg

Beställ blombud

5/5
4.5/5
4.5/5
spa till mors dag

Tips på gåva till blommorna

Komplettera dina blommor enligt traditionen från 1920 med en liten gåva (läs mer nedan om historien bakom mors dag i Sverige).

När man beställer blommorna online till mors dag kan man även passa på att lägga till en liten present som exempelvis choklad eller en fin vas. Detta val finns hos flera blombud och din valda gåva kommer i samma leverans som blommorna.Förutom de gåvor som finns att välja hos blombuden finns det flera saker att ge bort till mor som hon kommer att uppskatta. Här får du några tips på vad som kan passa som mors dag present.

 • Namnsmycke – gravera barnens namn i ett halsband eller armband.

 • Massage eller skönhetsbehandling – många mammor behöver avkoppling och en stund för sig själva så varför inte ge dem en behandling där de får ta hand om sig själva.

 • Té, kaffe eller chokladpraliner i en fin förpackning.

 • En personlig fotoprodukt. Sätt till exempel bilder på barnen på en kaffemugg med texten bästa mamman för oss.

 • Yngre barn kan med fördel skapa något själva att ge mamma. En gåva man gjort själv visar lite extra kärlek och omtanke.

Beställ mors dag blommor online

Mors dag blommorna beställer du enkelt online genom ett blombud. Välj en bukett eller krukväxt du tycker passar din mamma. Populära buketter brukar vara rosor och gerbera som går i rosa och lila. När du valt vilken blomma du vill skicka med blombud till mors dag kan du välja att skriva en hälsning på ditt kort och om du vill lägga till någon liten gåva som tillval. De flesta blombud erbjuder enkel betalning genom klarna eller swish.

Därefter är det bara att välja önskade leveransdag, vilket i detta fallet är sista söndagen i maj om du firar en mamma i Sverige. I vanliga fall är ofta söndag en dag då inte blombud levererar men de flesta gör undantag för mors dagen då det är en så stor blomdag.

Skriva hälsning till blombud

Till ditt morsdags blombud behöver du inte skriva något mer än Tack mamma eller Grattis på mors dag. Men om du vill skriva en lite längre text för att visa din uppskattning för din mamma eller kanske mormor eller annan viktig mamma i ditt liv kommer här lite tips och inspiration till vad du kan skriva.

 • Tack mamma för att du alltid finns där för mig.

 • Kram på mors dag! du är den finaste och bästa mamma man kan ha.

 • Om jag hade en blomma varje gång jag tänker på dig mamma hade jag kunnat strosa runt i min trädgård för alltid.

 • En mammas kram varar länge efter att hon släppt taget.

 • Tack för att du sprider glädje och kärlek. Varje dag är jag tacksam för att just du är min mamma.

 • Du är inte bara min mamma utan också min bästa vän.

 • Tack för att du är min mamma.

 • För världen är du bara en mamma men för mig är du hela världen.

 • Man väljer inte sin mamma men dig hade jag valt hundra gånger om.

 • Mamma, för mig är du hela världen.

 • Jag älskar dig mamma!

 • Mamma utan blommor på mors dag är som tomten utan skägg.

 • Grattis på mors dag till dig eftersom du har orkat stå ut med mig i alla år.

 • Tack för att du lät mig vara en parasit i din mage i 9 månader och X år utanför. Du är bäst mamma!

Sista minuten mors dag present - skicka blombud samma dag

Är du ute i sista minuten inför mors dag? Du är inte ensam. Trots att vi vet vilken dag det är varje år så är det lätt att glömma i vardagen. Beställ online och dina vackra blommor budas samma dag eller dagen efter beroende på blombud samt tid och dag ni beställer inom Sverige. Ska du skicka blombud utomlands är det olika regler för leverans beroende på vilket land det gäller.

Historien bakom mors dag blommor

Mors dag startade redan 1905 när Anna Jarvis från Philiadelphia, USA, ville fira ett årsdagen av sin mors bortgång. Detta var den 10 maj 1905 och hon arrangerade en gudstjänst där kyrkan fylldes med blommor och alla som besökte kyrkan fick en vit nejlika då det var hennes mors favoritblomma. Därefter spred sig traditionen och år 1914 blev mors dag en officiell högtid i USA som firas den andra söndagen i maj.

Som med många andra traditioner så spreds sig även mors dag över atlanten och in i Europa. I Sverige började vi anamma mors dag 1919 och 1920 gavs ett häfte ut med instruktioner över hur man ska fira mors dag:

 1. Svenska flaggan ska hissas.

 2. Mamman ska hedras med blommor och en liten gåva.

 3. Barnen sjunger för barnen på morgonen och ger mamma kaffe och bröd i sängen.

 4. Mamman får vila och barnen ska bädda, sopa, laga mat och diska.

 5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålls en liten högtidlighet där far i huset medverkar.

 6. Frånvarande barn hälsar mor med brev eller telegram eller vykort som särskilt gjorts och tillhandahålls för mors dag.

Nu firas mors dag på olika sätt och på olika dagar runt om i världen men blommor är fortsatt en populär och väldigt uppskattad mors dag present.

Gör någon glad med ett blombud!

Beställ blombud till Stockholm, Göteborg, Malmö och hela Sverige enkelt.

Skicka blommor billigare

Använd vår exklusiva rabattkod SVEFL12 när du handlar hos Florister i Sverige och få 12% i rabatt på din beställning.