Svenskaflorister.se

Hitta ditt blombud hos oss

Att gifta sig är för många en av de största sakerna en människa kan vara med om. Bröllopet är självklart den viktigaste dagen två ska bli en, men innan det finns det också dagar fyllda med spänning, förväntan, nervositet och glädje. Dessutom firas ju inte den som gifter sig bara på själva bröllopet. Möhippor och svensexor ska inte glömmas bort i ekvationen.

Ordet vinst kan betyda så många olika saker. Det kan handla om en seger i en fotbollsmatch, en lyckad försäljning av en lägenhet eller vinst på slots eller andra spel. Att vinna kan också vara något mer abstrakt. Känslan när något i livet blir precis som man drömde om är minst sagt seger. Men frågan är om inte den största vinsten, alla kategorier, är att hitta någon att tillbringa resten av livet med.

 

När två personer hittar varandra och allting klaffar är det inte bara dessa båda som vet om det – människorna runt, familj och vänner, ser det också. Om du har en vän som har hittat den rätta kan det ibland kännas som att du också har vunnit. Lycka kan vara riktigt smittsamt. Om den här vännen sedan bestämmer sig för att gifta sig stiger bara glädjen, men du har också helt plötsligt fått ett uppdrag.

 

Du skickar blommor för att säga grattis och bjuder på middag för att fira. Uppdraget är dock av en annan karaktär. Det har nämligen fallit på din lott att planera din väns svensexa eller möhippa. Detta uppdrag är ett ansvarstyngt sådant. Varje person får bara en svensexa eller möhippa (förhoppningsvis) och du vill ju att din vän ska få den bästa tänkbara upplevelsen.

 

Att planera en svensexa eller möhippa kan vara både spännande och roligt, men också stressigt och svårt. Därför kommer här några frågor som du kan ställa dig själv innan du börjar din planering.

 

Vill personen ens ha en svensexa eller möhippa?

Det här är kanske den viktigaste frågan att få svar på snabbt. Alla vill ju faktiskt inte ha svensexor och möhippor. Det är inte en sak som faller alla i smaken och det måste man respektera. Vissa kanske vill gifta sig så snabbt som möjligt vilket gör att man helt enkelt inte hinner med något annat. För andra handlar det om att man inte känner sig bekväm i den typen av situationer.

 

Troligen står du personen så pass nära att du med ganska stor säkerhet vet om hen vill ha en svensexa eller möhippa eller inte. Det skadar dock inte att ta det säkra före det osäkra. Hör dig för, antingen direkt till din vän eller med din väns partner.

 

Ska svensexan eller möhippan vara en överraskning?

 

Det finns två vägar att gå i förhållande till den som ska gifta sig när man planerar en svensexa eller möhippa. Frågan du ska ställa dig här är om hen vill att det ska vara en överraskning eller inte. Om det inte ska vara en överraskning kan du blanda in din vän mycket mer i processen. Dock till en viss gräns. En del av poängen med svensexor och möhippor är att den som ska gifta sig ska firas. Då vill man inte lasta den med massa scheman och logistik.

 

Om det däremot är så att du tror att hen vill att det ska vara en överraskning måste du vara mycket mer försiktig. Du behöver lägga upp dina planer utan att väcka personens misstankar. Här är kanske den tuffaste utmaningen att lyckas få personen till den platsen där svenskan eller möhippan hålls utan att hen förstår vad som är i görningen. Här kan du ta hjälp av din väns framtida man eller fru för olika avledningsmanövrar.

 

Vilka ska vara med på svensexan eller möhippan?

 

Det är inte alltid så att man känner alla ens väns vänner. Människor har ofta stora kontaktnät med som kluster av kompisar på både det ena och det andra stället. Det är viktigt att du får tag på samtliga som din vän vill ha med när denne ska firas – hen vill ju alla som den håller närmast på plats. Dessutom vore det snopet för alla inblandade om någon glömdes bort.

 

Om det inte ska vara en överraskning kan du helt enkelt fråga, men om din vän inte vet vad som ska komma att ske kommer du att behöva ta hjälp av både vänner och familj för att få ihop gästlistan.

 

Vad ska svensexan eller möhippan kosta?

 

Det är inte särskilt kul att prata om pengar, men i det här fallet är det ett nödvändigt ont. Utan en budget för kalaset uppstår risken att kostnaderna sticker i väg. Dessutom kan det bli jobbigt får någon som inte har så mycket pengar på kontot att behöva hosta upp massa kosing eller rent utav ställa in för att hen inte har råd. Bestäm dig därför för en summa som både känns rimlig för alla och som ändå garanterar en riktigt minnesvärd svensexa eller möhippa.

 

Vad ska ni göra på svensexan eller möhippan?

 

Nu kommer den roligaste biten. Du vet om det ska vara en överraskning eller inte, du vet vilka som ska vara med och du vet hur mycket pengar du har att röra dig med. Att det är just du som arrangerar svensexan eller möhippan bör ses som ett ganska tydligt kvitto på att du känner din vän väl och vet vad hen gillar. Var inte heller rädd för att blanda in de andra deltagarna i den här delen av processen. Det kanske är någon annan kompis som kommer med en spännande infallsvinkel.

 

Ett hett tips är att välja en inriktning. Ska det vara spännande och fartfyllt? Lugnt och avslappnat? Vilt och galet? Hitta några ledord som du formar svensexan eller möhippan efter. Självklart ska du inte heller vara rädd för att blanda. Ingen har sagt att man inte både kan hoppa fallskärm och gå på spa.

 

När du har allt planerat är det bara att invänta svensexa eller möhippa. Det här kommer att bli en dag som alla inblandade sent kommer att glömma.