Svenskaflorister.se

Hitta ditt blombud hos oss

10 tips på betydelsefulla presenter

Det som gör en present betydelsefull för mottagaren är inte kostnaden utan med vilken omsorg du valde gåvan och hur den presenterades. Alldagliga ting kan bli meningsfulla gåvor när vi sätter en personlig prägel på presenten och visar att vi tänkt på mottagaren.

Det är en klyscha att tanken är de som som räknas. En sann klyscha…

1. En bukett blommor och ett personligt meddelande

Blommor i sig självt säger mer än tusen ord och kan symbolisera både vänskap, kärlek och medlidande. 

Vi rekommender blommor från interflora som är störst i Sverige. 

Att kombinera en bukett blommor med ett kort där du egenhändigt skrivit vad mottagaren betyder för dig är måhända en liten gest, men ett kort som sannolikt mottagaren sparar hela sitt liv. Du kan t.ex. skriva om ett gemensamt minne, hitta på en dikt eller använda en redan känt verk. Behöver du diktinspiration?  

2. Ge bort ett fotokollage i present

Visa din vän eller partner hur mycket du bryr dig om dem med ett fotokollage.

Har ni gemensamma minnen fångade på bilder? Varför inte föreviga er kärlek eller vänskap med ett unikt kollage som representerar er resa igenom livet tillsammans. 

3. Unik upplevelse tillsammans

Skapa ett nytt minne med den du håller av igenom en betydelsefull upplevelse. 

Möjligheterna är oändliga. Det viktiga är att man tänker på vad mottagaren skulle vilja göra i första hand. Gillar de rida, fiska eller skulle de uppskatta en spa-weekend? 

Om du bokar något mottagaren vet du inte  skulle vilja göra själv, ger det presenten än mer betydelse. Eftersom det betyder du gör aktiviteten bara för dem!  Svårt att komma på något? Kolla in Live-it som erbjuder 100-tals unika upplevelser. 

4. Överraska med en dag bara för dem

Om vi utgår ifrån vad den andra gillar kan vi skapa en betydelsefull present i form av en dag, bara utformad för dem.

Bestäm att ni ska träffas, berätta du har något speciellt planerat och fråga om ni kan spendera 4-5 timmar tillsammans obehindrat? Därefter planera dagen.

Ni kan t.ex. gå på museum, äta deras favoritmat, dricka deras favoritdrink och besöka ett café du vet den andre älskar. 

5. Picnic utomhus

Det här är både en enkel och en perfekt present som alltid funkar

Vill du göra det extra romantiskt, ha picknicken sent på kvällen och titta på stjärnorna tillsammans. Ta med extra filtar utifall det är kallt, en flaska vin och något att äta. 

Varför inte avsluta med present och ett skrivet kort?

6. Fotografering

Hyr en fotograf och ta bilder tillsammans

Kanske ett otippat presenttips, men en bra fotograf kan få vem som helst att se bra ut på bild. Och vem vill inte ha bra bilder på en själv tillsammans med sin bästa vän eller partner?

7. Boka en hotellnatt

Kom bort ifrån press och stress på hotell

Om du har småbarn kommer du förstå exakt varför bara en enda hotellnatt kan kännas som en hel semester. När man är hemma fylls dagarna av oändliga måsten, tidiga morgnar och ett evigt plockande. 

Att ge bort en hotellnatt är både perfekt present och överraskning.

8. Skriv ett kärleksbrev

Vi skriver inte längre brev till varandra vilket är synd. 

Hur länge är det sedan du senast skrev ett kärleksbrev till din flickvän eller pojkvän? Du kanske aldrig har gjort det? 

Överraska hon eller han med denna tidlösa gest som de flesta älskar och sparar för alltid. Du behöver inte vara poetisk utan det räcker med att du är ärlig med dina känslor..

9. Lämna lappar med meddelande

Lämna lappar eller post-it’s med små söta meddelande.

Skriv meddelande till personen du håller av på lappar. Lämna dem i sängen eller i köket och alla möjliga platser där de kommer hitta dem. Eller varför inte gömma?

Den här presenten kostar inget att köpa och väldigt uppskattad. Vi glömmer tyvärr alltför ofta att påminna vår näste att vi håller av dem och specifikt varför vi gör det.  

10. Ta en risk och visa din kärlek publik

Om du normalt sätt inte visa kärlek offentligt är det här en liten gest som kan betyda mycket.

Vill du ha ett säkrare alternativ som framför allt kvinnor uppskattar. Skicka en stor bukett blommor till hennes arbetsplats så alla kan se dem. Alla kommer avundas henne och ingen glömma blommorna du skickade. 

Det är sannolikt inte kostnaden som gör presenter minnesvärda eller för den delen betydelsefulla. 

Om du tänker på den person du tänkt ge en present. Vad är den första tanken som slår dig? Ofta är de gemensamma minnen eller dennes personlighet som vi kommer tänka på först. 

En perfekt present är kanske ett nytt minne eller något som kommer ifrån ditt hjärta? Det tror vi i alla fall och hoppas du inspirerats till en betydelsefull stund med din nästa. 

Gör någon glad med ett blombud!

Beställ blombud till Stockholm, Göteborg, Malmö och hela Sverige enkelt.