Svenskaflorister.se

Hitta ditt blombud hos oss

Alla flickvänners dag

Alla flickvänners dag infaller den 1 Augusti varje år. Vare sig du önskar dig en present den här dagen eller har tänkt att ge bort en, är det troligt att motparten inte vet att ”alla flickvänners dag” existerar. Nästan ingen känner till att den här dagen i Sverige tyvärr.

I Sverige tänker vi kanske på alla flickvänners dag som en högtid då man firar sin partner, men det är inte tanken. Den dagen existerar redan och heter alla hjärtans dag. Den här dagen är för kvinnliga vänner!

Vem skapade den internationella flickväns dagen?

Det är ett omtvistat ämne, trots att dagen inte har särskilt långa anor utan började krypa in kulturen runt 2000-talet vet vi inte säkert. En person som kallar sig Mistress Susan påstår sig vara dagens uppfinnare men det går inte att bekräfta.

Sex orsaker att fira alla flickvänners dag

Pojkvänner och män i all ära, men vem känner dig bäst egentligen? Även om man älskar sin partner finns det några saker bara ens flickvänner förstår och denna vänskap bör firas, åtminstone en gång om året. Visste du t.ex. att:

  • I genomsnitt får du bara 6 bästa vänner igenom hela livet
  • Ni kommer vara bästa kompisar i drygt 16 år.
  • 1 av 10 kvinnor erkänner att de har roligare med sin bästa vän än med sin partner
  • 50% av alla kvinnor önskar att de kunde spendera mer tid med sin bästa vän.
  • 1 av 4 kvinnor tror att deras bästa vän känner dem bättre än sin partner.
  • 23 år är den genomsnittliga vänskapslängden för kvinnor över 55 år.

 

Vad ska man göra på alla flickvänners dag?

Det här är en kanondag att överraska sina vänner med en present eller en upplevelse som de förmodligen inte väntat sig. Här kommer fem förslag vad ni kan hitta på alla flickvänners dag:

1. Köp blommor och ge bort till dina flickvänner

Det här är en hemsida om blommor och bli därför inte förvånad om vi rekommenderar den presenten alla kvinnor älskar mest av alla förutom diamanter. Nämligen Blommor. Har du inte möjlighet att träffa dina flickvänner eller göra något tillsammans med dem på alla flickvänners dag, varför inte skicka blommor online?

2. Ha en spa-dag hemma

Överraska dina vänner med en spa-dag. Varför lägga hela lönen när på ett dyrt spa när man kan ha lika roligt hemma? Köp några flaskor Cava, ansiktsmasker, saltskrub och ni har allting som behövs för en fantastisk kväll.

3. Ordna en picknic

Det här är enkelt. Allt du behöver är en filt, lite snacks, vin så klart och en portabel högtalare

4. Filmkväll

Här kommer ett par förslag på filmer att se. Grease, Titanic, Dirty Dancing, Flashdance, Love Actually, Notting Hill och Moulin Rouge.

5. Dessertrunda

Istället för barrunda går man stadens caféer och bagerier och testar desserter. Planerar man lite längre promenader mellan stoppen behöver dessutom ingen ha ångest för extrakalorierna.

Alla flickvänners dag är måhända inte den mest traditionsbundna högtiden eller ens erkänd av FN som en internationell högtid, men om man tänker på hur mycket ens vänner faktiskt betyder för kanske det behövs en dag om året för att fira sina flickvänner? Vill du fler tips presenter, läs 10 tips om betydelsefulla presenter

Gör någon glad med ett blombud!

Beställ blombud till Stockholm, Göteborg, Malmö och hela Sverige enkelt.