Svenskaflorister.se

Hitta ditt blombud hos oss

Passande beklagar sorgen present

Den bästa beklagar sorgen presenten att ge till någon som är i sorg, är en bukett med blommor och ett kort med en hälsning ifrån dig, din familj där ni beklagar sorgen, samt ger uttryck för ditt stöd till den vars anhörige gått bort.

Beklagar sorgen blommor

Kallas i Sverige kondoleansblommor som ofta skickas före begravningen hem till anhöriga och familj som förlorat en nära eller kär. Det vanligaste är att kondoleansblommor går i ljusa svaga färger. Vi samarbetar med Interflora, som har störst utbud och flest butiker i Sverige för leverans av beklagar sorgen blommor. För att se deras utbud, klicka på kondoleansblommor nedan. 

Kondoleansblommor

Blommor som skickas före eller efter begravningen

Sorgbukett

Sorgbuketten lämnas vid begravningen.

Krans

Kransen lämnas vid begravningen

Vanliga frågor och svar om beklagar sorgen present

Passande gåvor beroende på omständigheterna kan vara blommor, en nallebjörn eller en ljuslykta, men i de flesta fallen passar blommor bäst. Sedvänjan i Sverige är att man ger bort blommor som beklagar sorgen present. 

Traditionellt sätt ger vi bort en beklagar sorgen present, så kallade kondoleansblommor med ett kort där vi uttrycker stöd till den i sorg.

Att man finns där för dem och att man beklagar förlusten.

I Sverige skickar vi ljusa eller vita blommor när någon gått bort för att uttrycka att vi beklagar sorgen med en present. Vita rosor, nejlikor eller liljor kutym.

Kutym är att man skickar ljusa eller vita blommor och ett kort där man uttrycker medlidande med den som förlorat någon.

Att man är ledsen för deras skull, samt att man finns där för dem. Är man inte nära anhörig eller saknar relation till släktingar kan man skriva att man beklagar deras förlust. Vill du fler tips, läs jag beklagar sorgen 14 tips

Hur kan man stötta någon som förlorat en anhörig?

Många har svårt att be om hjälp.

För att göra det enklare för den som kanske behöver stöttning kan man påpeka att man själv mår bättre om man får möjligheten att uttrycka sitt egna stöd i form praktiska handlingar.

För det är ju så, vi vill hjälpa varandra.

Oavsett om den som är i sorg bara vill att någon skall finnas där för dem och lyssna, eller kanske hjälpa till med något praktiskt problem i livet finns du där för dem.

För äldre människor som förlorar en partner blir ensamheten ofta det största problemet varpå inbjudningar till enkla aktiviteter så som en fika, en middag eller en bara en promenad kan göra en stor skillnad i någons liv.